Vanhusten viikolla juhlittiin

4.10.2023

Järjestimme Eläkeläisyhdistykset Kurikka Syysjuhlan vanhusten viikolla. Jalasrantaan saappui jokaisesta Kurikan eläkeläisyhdistyksestä vieraita, tuoden mukanaan ohjelmaa ja arpavoittoja. Kaupungin tervehdyksen toi kulttuuritoimen päällikkö Kimmo Niemi. Hän kertoi meille kaupungin kulttuuri-ja liikuntatoiminnoista. Kaupungilla ei ole teatteritoimintaa, mutta Kurikan alueella harrastajateattereita löytyy runsaasti. Eläkeläiset ovat suuri ryhmä jotka käyttävät paljon kulttuuri- ja liikuntapalveluita. Niemi kertoikin kaupungin jatkavan yli 65 vuotiaiden seniorien liikuntakorttia jolla pääsee uimaan ja kuntosaleille hyvin edulliseen vuosihintaan.
Niemen puheen jälkeen alkoi yhdistysten omat ohjelmanumerot. Saimme nauttia iltapäivän aikana mm. laulu, musiikki ja puhe esityksistä. Puheissa vilahteli aiheina raha, miehet, lakeus ja murteeseen liittyvät asiat. Monologi "Orava maistuu pihkalta" jäi varmasti kaikkien kuulijoiden mieleen. Musiikki esitykset hiipivät niin sanotusti "jalan alle"  ja kutitteli varpaita. Lauluista osa sai hymyn huulille ja välillä liikutuksen kyyneleen silmänurkkaan.  
Järjestäjän näkökulmasta juhlat olivat oikein onnistuneet osallistujia oli runsaasti, tunnelma puheensorinasta päätellen leppoisan rentoa ja mukavaa, yhdessäoloa parhaimmillaan. Yhdisys kiittää kaikkia mukana olleita ja toivottaa hyvää syksyn jatkoa. Eläkeläisyhdistykset Kurikka ryhmän vetovastuussa on Jalasjärven Eläkkeensaajat olleet tämän kuluvan vuoden, seuraavaksi puheenjohtajuus ja vetovastuu siirtyy marraskuun aikana Jurvan Eläkeliittolle.  Eläkeläisyhdistykset Kurikka Juhlien merkeissä tavataan siis myös ensivuonna.